torsdag

Steking i revers (reverse sear)

Hei.

Her kommer det et lite triks og en metode for å få mest mulig jevn stekt kjøttstykker.

Her velger jeg og bruke en teknikk som heter «reverse sear». Det går ut på at man tar alt man vet om kjøtt og gjør motsatt. Røyk på svak varme, ca 100-110*C til man har 60* i kjøttet. Pakke dette inn for å hvile og deretter freser man kjøttet på sterk varme i ca 2 min på hver side. Dette gir et kjøttstykke som er jevnt stekt igjennom det hele og man kan lettere kontrollere kjernetemperaturen.  

På St. Hans aften gjorde jeg dette med en svine ytrefilet og koteletter.

Startet det hele med røyk på 95-105*C kotelettene kom på ca 15 minutter etter ytrefileten. 


her lå kotelettene til de hadde en kjernetemperatur på 60*C (tilsvarer medium og litt under det jeg vil ha tilslutt.) Pakket disse inn i folie og gjorde det samme med ytrefileten når den var på 60*C)

Lot potetene være med på når kullene var hevet og temperaturen ble høyere. Når temperaturen var max (ca 230 - 250 på indirekte/ langs veggen i tønna) da er den MYE høyere i midten og klar for å "frese" kjøttet for den sprø stekeflaten. potetene var scoopet ut og laget en mos med rømme, melk, krydder og ost (kunne fint brukt bacon om jeg ville) og lagt tilbake i skallet og bakt sammen med kjøttet de siste minuttene.


Klart for servering så er dette den enkleste og beste måten å få det møreste og saftigste svinekjøttet du kan få på en smoker grill (UDS) og dette kun med UDS som verktøy og maten tar ikke mer enn ca 1,5 time å Lage. og den trenger ikke å passes på for det meste gjør seg selv.Får ikke bedre smak i ovnen inne eller saftigere. Denne ytrefileten var ferdig wiskey marinert i fra Sverige. men her kan man enten rubbe eller marinere som man vil. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar