fredag

Hvordan enkelt lage en UDS.


Til denne UDS'en trenger du:Jeg kan jo starte å vise hvordan mitt siste prosjekt gikk, denne ble bestilt til en venn av meg på jobben. en gave til en som er glad i å lage mat på grillen. 
Startet opp med nye tønner uten spuns (det er de lokkene som er på lokket av tønna). Fikk derfor tak i Duxola lakk fjerner og smurte på tønnene. Det lot jeg virke i ca 45 min før jeg brukte en skuresvmp og g vasket det av. 


Denne behandlingen ble gjentatt, men hadde vært mer effektiv om jeg hadde pakket plasten rundt tønnene.


Jeg har bestilt meg et sett fra USA der man får med alt fra håndtak, lufteluker, kull "bøtte", rist og alle skruer.  Klippet ut malene og drillet hullene som trengtes.Skjermet hullene, så det ikke kommer noe lakk inn i tønna.
Brukte to sprayflasker med varmebestandig lakk som tåler ca 600*C ( det holder i massevis)Når lakken var tørr var det bare å montere på alle delene. Har man en skiftnøkkel og en drill med bits så er dette gjort på 30 min, men det kan være lurt med litt hjelp da nedre lufteluke er litt vrien å komme til.


Etter montering var det bare å spraye og møre et lite lag med matolje inni tønna slik at den ikke ruster og gjerne røyke den inn, det kan gjerne gjøres med briketter så man får høy varme, lakken trenger mer enn 200*C for å herde så dette blir en fin kombinasjon av inn-røyking og herding.
Så lett kan en UDS lages med et sett der du ikke trenger sveise eller skjærebrenne. den ser jo heller ikke så stygg ut heller. og resultatet av maten er fantastisk :)

Jeg kommer til å bestille noen sett fra USA så det er bare å kontakte meg så skal jeg være behjelpelig med det som trengs

Send meg en direktemelding på min Facebook side. eller kontaktskjemaet på høyre side